Några knep om hur du sover bättre om nätterna


Se över din livsstil
Hur är balansen mellan vila och aktivitet? Tränar och äter du ordentligt? Blir det mycket stress? Genom att se över dina vanor kan du försöka sätta fingret på vad det är som ger dgi sömnproblem.

Skaffa en dygsrutin
Kroppen mår bäst av att sova ungefär lika många timmar och på samma tider varje dag. Försök att få ett så regelbundet sömnschema som möjligt. Det kan innebära att du går upp tidigare på helgerna och går och läggar dig tidigare på vardagarna.

Ät ett kvällsmål

Om du äter tidig middag behöver du ofta äta något litet senare på kvällen. Att gå och lägga sig på tom mage kan leda till att du får svårt att somna, skriver Vårdguiden.

Tänk på vad du dricker
Koffeinhaltiga drycker som kaffe, te och cola kan göra att du får svårare att sova om du dricker dem för sent på dagen. Försök att undvika drycker med koffein efter klockan 16. Även alkohol kan göra att du sover sämre.

Maxa sovrumsmiljön
Bäst sover vi i svala, mörka, tysta rum. Finns det ljuskällor som stör, ljud som ger dig svårt att somna eller har du ett för varmt täcke? Försök att se till att dina förutsättningar är så goda som möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0